Address ⁚ Vršac, 2. oktobra br. 23 Reservation ⁚ 013/838-503, 064/626-05-89

Sterijina kuća

Kuća na Trgu Svetog Teodora Vršačkog, u kojoj je Jovan Sterija Popović  živeo ovaj istaknuti Vrščanin i radio konačno je dobila pravu namenu – postala je Sterijin muzej.

U prostoru je originalni nameštaj koji je slavni pisac koristio među kojem je i pisaći sto, na kom je pisao drame i komedije.

Originalni rukopisi „Pokondirena tikva“, „Zla žena“, „Kir Janja“, „Laža i paralaža“ i brojnih drugih Sterijinih dela, smeštena su u vitrinama u spomen-sobi, a na zidovima su uramljeni faksimili i dokumenta. 

Ukoliko ste razmišljali o savršenom odmoru, onda ste na pravom mestu. Grad Vršac je idealno mesto za odmor, a ima i mnoštvo turističkih destinacija koje možete da posetite. Izdvojili bi samo neke od destinacija: Vršačka Kula,  Apoteka na stepenicama, Muzej Konkordija, Gradska kuća – Magistrat, Sterijina kuća…

Ukoliko želite udoban smeštaj, prvenstveno domaćinski da budete dočekani, tu su apartmani i sobe Olga. Apartmani i sobe su potpuno opremljeni, imaju sve što Vam je potrebno za uživanje i dugo očekivani odmor. Apartmani i sobe imaju WiFi, kablovsku TV, klimatizovane su i ostalo što Vam je potrebno. Možete da pogledate našu ponudu na linku Apartmani i sobe Olga.

Srbija, a posebno Vršac ima  mnogo destinacija koje ne treba da propustite. Rezervišite već danas apartman ili sobu.